Verhalen

Der ‘Ritterbecher’

Op 7 mei 2020 zou na drie jaar voorbereiding het plan voor het kunstwerk van Tanja Ritterbex aan de bevolking van gemeente Simpelveld worden gepresenteerd. Door de coronacrisis vindt er bij het viaduct waar het beeld komt te staan geen fysieke bijeenkomst plaats, maar wordt het plan in een film gepresenteerd.

De Woonkamers

‘De Woonkamers’ van Bram Tackenberg hebben door de coronacrisis en de wereldwijde lockdown nog een extra dimensie gekregen. Sinds 2014 werkt Bram aan een serie woonkamerportretten waarvoor hij al meer dan vijf jaar door het land reist om mensen in hun eigen woonkamer te fotograferen.

93 woningen Sint Maartenspoort – Maastricht

Teeken Beckers architecten voert in opdracht van Woonstichting Servatius het ontwerp uit voor het groot onderhoud, restauratie en energetische verbeteringen aan 93 sociale huurwoningen in de wijk Sint Maartenspoort in Maastricht.

Murals viaducten – Onderbanken (Beekdaelen)

Vanuit verschillende initiatieven en projecten heb ik de afgelopen twee jaar met Sanne Gijsbers mogen samenwerken aan de realisatie van grote mural projecten in de openbare ruimte.

Pillentoren – Heerlen

Op vrijdag 6 oktober 2017 werd een nieuw kunstwerk in de ‘Kweekvijver’ op de rotonde aan de Franciscusweg onthuld in het bijzijn van de kunstenaar, omwonenden en leerlingen van het Bernardinuscollege. Het werk heeft als titel “Jodium-131” van de Limburgse kunstenaar Fabrice Hermans en stelt de preventieve Jodiumverstrekking door de overheid aan de orde. Het beeld bestaat uit een stapeling van uitvergrootte pillenpotten die op het symbool van radioactiviteit drijven.

Gemeente Onderbanken – ELZC Kunstwerk

In een samenwerking tussen IBA Parkstad, gemeente Onderbanken en Eerste Limburgse Zweefvliegclub (ELZC) wordt het gebied rond het zweefvliegveld in Schinveld grondig onder handen genomen in 2017. Start van de werkzaamheden was de plaatsing van een mural op een van de loodsen van ELZC door de Braziliaanse kunstenaar Alex Senna. Wij volgden Senna gedurende drie…

Bekijk de film: Hogerop Heerlerbaan

HogerOP Heerlerbaan is de naam van de renovatie van de hoogbouwflats van Weller aan de Peter Schunckstraat in Heerlen. Bij dit project krijgen 492 woningen een nieuwe buitengevel met nieuwe kozijnen en HR++ glas, een nieuwe cv-ketel en nieuwe balkons. Ook de galerijen en centrale ruimtes worden opgeknapt.

Rollator – openbare kunst in Heerlen

Op vrijdag 26 juni werd op initiatief van kuS (Kunstencentrum Signe) en onder toezicht van ‘De Kweekvijver’ deze zes meter hoge rollator door scholieren van het Bernardinus college en ouderen uit de buurt en zorginstellingen van de MeanderGroep Zuid-Limburg in processie naar de rotonde gebracht. ‘Rollator’ is bedacht door Jules Beckers van kuS en uitgevoerd…

Heerlijk Helder Zuidkaap – Tilburg

De kreet “Heerlijk Helder” uit de Heineken slogan verbeeldt voor ons optimaal de transformatie van de flat tot “Heerlijk Helder Zuidkaap”. Waar de flat in het verleden de drager was van de Heineken reclame, maakt de flat in de toekomst reclame voor zichzelf en zijn eigenaar, mede door zijn nieuwe hoogwaardige uitstraling. De beoogde gebruikers…

Simpelveld Vennbahn – 2015

Bij station Rothe Erde in Aken begint een fietspad van meer dan 100 km door de prachtige natuur van Eifel, Hoge Venen en Ardennen via België naar Luxemburg. Het fietspad volgt het voormalige tracé van de Vennbahn, een spoorlijn waarlangs vroeger de steenkool naar de staalindustrie van Luxemburg en Noord Frankrijk werd vervoerd. Maar in…

Sint Gregorius 50 jaar

Vijftig jaar geleden werd de Gregoriuskerk in Brunssum ingewijd, een ontwerp van de vooraanstaande Duitse archtect Gottfried Böhm, die in 1986 de prestigieuze Pritzker-prijs won. Zo’n 850 jaar eerder verrees in Merkelbeek de Sint Clemenskerk, beter bekend als het Clemenskerkje. Wat is het verband tussen beide gebouwen? Lees meer…

Teeken Beckers wint VKG Architectuurprijs 2013/2014

Teeken Beckers Architecten heeft de VKG Architectuurprijs 2013/2014 georganiseerd door tijdschrift de Architect in de categorie renovatie gewonnen voor het project ‘De Bestaande Wijk van Morgen‘ in Kerkrade. Voor woningcorporatie HEEMwonen is in de wijk Kaalheide in zeer korte tijd een complete woonwijk duurzaam gerenoveerd.

Artikel in NRC : Nieuw beleid volgens ons renovatieconcept Kerkrade-West

Download en lees het artikel: nrc-20-06-2013

Ondertekening Deal De Stroomversnelling

In het bijzijn van de minister van Wonen, Stef Blok, is op 20 juni 2013 de deal ‘Stroomversnelling’ voor de eerste 11.000 woningen ondertekend door enkele bouwers en woningbouwcorporaties.

Artikel in de Architect, april 2013

Thema: Renovatie en transformatie – verduurzaming van de voorraad Het nederlands vakblad de Architect heeft een artikel geschreven over ons project Kerkrade West de renovatiewijk van morgen. Download en lees het artikel (pdf)

Publicatie be.passive België

Nu ook publicatie van ons project “Kerkrade-West, de renovatiewijk van morgen” in internationaal vaktijdschrift be.passive exclusief op het gebied van passieve en laag-energie. Bekijk het artikel op pagina 73 – 78: http://www.bepassive.be/viewer/15/nl/ of download de pdf.

Renovatie Kerkrade-West voorbeeld voor landelijke aanpak

Stedebouw & Architectuur heeft een artikel geschreven over ons project Kaalheide: wijk van morgen. Download en lees het artikel.

Artikel in Belgisch vakblad Architect

Het Belgische vakblad Architect, met het project Kerkrade op de voorpagina! Het Belgische vakblad Architect, heeft een artikel geschreven over ons project Kaalheide : wijk van morgen. Download en lees het artikel.

Bestaande wijk van morgen

Kaalheide, een wijk uit de jaren zeventig, ondervindt een grondige transformatie. Er vindt een volledige herstructurering plaats met belangrijke sociale componenten. De stedenbouwkundige structuur wordt herschikt rondom de voor de toekomst te behouden bebouwing. De wijk die in Parkstad als één van de belangrijkste krimpwijken geldt wordt door sloop qua woningaantallen gereduceerd. De sloop van de witte hoogbouw flats van Bisscheroux vormt daar een belangrijk onderdeel van.